Spring til indhold

Elever fra den Kombinerede Ungdomsuddannelse på ØKO, får international erfaring i Bukarest.

25.04.2017  13:56

Ti elever fra Gastronomi, Den Kombinerede Ungdomsuddannelse på ØKO samt deres to lærere, Jonas Finnich Pedersen og Rose Haugelund,     gæstede i marts og april Bukarest, hvor de havde to lærerige uger.

Eleverne var som led i deres to årige uddannelse, i praktik på henholdsvis restauranten Pescarus og Hanu Lui Manuc i den rumænske hovedstad.

Som led i deres uddannelsesprogram under Erasmus+, havde eleverne inviteret ambassadens medarbejdere, på en overdådig tre retters frokostmenu, som eleverne skulle stå for samt servere i samarbejde med restaurantens kokke.

Under frokosten, fik eleverne overrakt deres praktikbevis fra restauranterne samt nogle venlige og velfortjente ord med på vejen af den danske ambassadør.

Et formål med elevernes uddannelse er bl.a., at praktik i udlandet skal inspirere de unge til flere udenlandsrejser for at dygtiggøre sig og opleve kulturen inden for deres specifikke fag, under udenlandske og uvante rammer. Dette tjener også til at skabe bro mellem forskellige kulturer og give eleverne kompetencer til at begå sig på internationalt plan.

Til juni skal de første KUU-elever op til deres afslutningsprøve, og vi glæder os til at se dem komme godt videre i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet.

Den danske ambassade vil gerne takke eleverne for en god og smagfuld oplevelse og ønsker dem al held og lykke i fremtiden.Seneste nyt

    Se alle