Spring til indhold

Danmark I Cluj-Napoca

31.03.2017  10:10
Det danske fodboldlandshold fik ikke det tore udbytte med hjem fra kampen mod Rumænien i Cluj-Napoca. Anderledes gik det for den danske ambassade

Det danske fodboldlandshold fik ikke det store udbytte med hjem fra kampen mod Rumænien i Cluj-Napoca. Anderledes gik det for ambassaden, der - foruden at se kampen og have et konsulært beredskab i Cluj for de tilrejsende danske fans - havde en konstruktiv og udbytterig tur til Cluj.

Under besøget i Cluj mødtes ambassaden både med Cluj County Council og med borgmesteren i Cluj. Som et af de væsentligste vækstcentre i Rumænien uden for Bukarest fremstår byen og regionen som et attraktivt mål for danske virksomheder og for internationale investorer.

Derudover havde ambassaden arrangeret et lokalt møde for Danish Romanian Business Association. Her havde danske virksomheder mulighed for med ambassaden at drøfte forretningsmulighederne og de særlige udfordringer i Transsylvanien. Samtidig gav mødet gode muligheder for, at de danske virksomheder kunne udvikle et lokalt netværk. Herudover besøgte ambassaden et par danske virksomheder i Cluj og deltog ved en forretningslancering.

Sammen med en lokal dansk læge, der har en af de førende sundhedsklinikker i Rumænien, besøgte ambassaden det medicinske fakultet ved Universitetet i Cluj og drøftede mulighederne for et yderligere samarbejde inden for sundhedsområdet og promovering af dansk sundhedsteknologi.

Endelig blev ambassaden under besøget af borgmesteren i Cluj indbudt til, sammen med den rumænske prins Radu, at åbne en bordtennisturnering for handicappede, hvor i øvrigt den danske olympiske mester Peter Rosenmeier vandt i herresingle.

Hvor fodboldlandsholdet havde begrænset succes med besøget i Cluj-Napoca, fik andre således et større udbytte med hjem.