Spring til indhold

Rumænien som marked

Oversigt over hvilke sektorer, der er vækstområder i Rumænien.

Energi og miljø 
Rumænien har ligesom resten af verden fået øjnene op for miljø og energi. Med en øget fokus på bæredygtighed og med ny lovgivning, der både prioriterer langsigtede og kortsigtede resultater, er der gode muligheder for danske virksomheder.


IT, Telekommunikation og Elektronik
Læs ambassadens vurdering af det rumænske marked for IT, telekommunikation.


Landbrug. Fødevarer og Agroindustri
Rumænien er et af EU's største landbrugslande - ca. fem gange Danmark - og med et landbrugsareal på omkring 9,5 mill. ha. Landbruget er præget af mange små brug både i den animalske og vegetabilske produktion med i alt omkring 4,5 mill. bønder og den kommercielle landbrugsproduktion er derfor domineret af få men store produktionsenheder. Fødevareselvforsyningsgraden er derfor ekstrem lav og der må importeres ca. 70 % af det samlede forbrug af fødevarer og hjælpemidler til fødevare- og agroindustrien, der gør Rumænien til et potentielt mål for bl.a. dansk eksport.


Retail
Rumænien er det syvende største nation blandt de 27 EU-nationer, med 21.500.000 indbyggere. Den rumænske Retail markedet har oplevet en enorm vækst i de seneste år og rangerer i top tre lande over hele verden med de fleste forretninger mærker af nytilkomne i 2010, ifølge en undersøgelse fra CB Richard Ellis.
Den rumænske Retail marked anslås til en værdi af 31 milliarder dollars (90.150 millioner RON), tendens vedligeholdes af fødevarer salg. Den Euromonitor International undersøgelse viser en stigning på 13 procent på salget af fødevarer, drikkevarer og tobak og et fald på 3,6 procent for non-food produktsalg. Ifølge den samme undersøgelse, markedet i 2011 forventes at nå 36 milliarder dollars (105 milliarder RON), en vækst på 8,9 procent i forhold til 2010.


Møbler
Rumænien leverer på de udenlandske markeder omkring 60% af de møbler produktionsmængde og den vigtigste destination markeder er UE markeder.


The Trade Council på ambassaden kan kontaktes dagligt kl. 9:00-16:30.

Handelsafdeling:
Razvan Stroe / Eksportrådgiver
Email:   razstr@um.dk  
Direct:  +40 21 300 08 12
Phone: +40 21 300 08 00

Møder kun efter forudgående aftale.