Gå til indhold

Rumænien Som Marked

Oversigt over hvilke sektorer, der er vækstområder i Rumænien.

Energi og miljø 
Rumænien har, ligesom resten af verden, fået øjnene op for miljø og energi. Med et øget fokus på bæredygtighed, og med ny lovgivning, der både prioriterer langsigtede og kortsigtede resultater, er der gode muligheder for danske virksomheder.


IT, Telekommunikation og Elektronik
Læs ambassadens vurdering af det rumænske marked for IT og telekommunikation.


Landbrug, Fødevarer og Agroindustri
Rumænien er et af EU's største landbrugslande - ca. fem gange Danmark - og med et landbrugsareal på omkring 9,5 mio. ha. Landbruget er præget af mange små brug, både i den animalske og vegetabilske produktion, med i alt omkring 4,5 mio. bønder. Den kommercielle landbrugsproduktion er derfor domineret af få, men store produktionsenheder. Selvforsynings-graden af fødevare er derfor ekstrem lav, og der må importeres ca. 70 % af det samlede forbrug af fødevarer og hjælpemidler til fødevare- og agroindustrien, der gør Rumænien til et potentielt mål for bl.a. dansk eksport.


Detailhandel
Rumænien er den syvende største nation blandt de 27 EU-nationer, med 21.500.000 indbyggere. Det rumænske detail-marked har oplevet en enorm vækst i de seneste år og rangerer i top tre lande over hele verden med de fleste forretninger mærker af nytilkomne i 2010, ifølge en undersøgelse fra CB Richard Ellis.
Det rumænske detail-marked anslås til en værdi af 31 milliarder dollars (90.150 millioner RON), tendensen vedligeholdes af fødevaresalg. Euromonitor International's undersøgelse viser en stigning på 13 procent på salget af fødevarer, drikkevarer og tobak, samt et fald på 3,6 procent for non-food produktsalg. Ifølge den samme undersøgelse forventes markedet i 2011 at nå 36 milliarder dollars (105 milliarder RON) - en vækst på 8,9 procent i forhold til 2010.


Møbler
Omkring 60% af den rumænske møbelproduktion eksporteres til udenlandske markeder. De vigtigste eksportmarkeder er EU-lande.


The Trade Council på ambassaden kan kontaktes dagligt kl. 9:00-16:30.

Handelsafdeling:
Razvan Stroe / Eksportrådgiver
Email:   [email protected]  
Direct:  +40 21 300 08 12
Phone: +40 21 300 08 00

Møder kun efter forudgående aftale.